FOTO Pod lavínou v talianskom hoteli prežila 58 hodín: Jedla sneh a ľad

NETKY.SK • 23 Január 2017, 08:54 • 2 min
FOTO Pod lavínou v talianskom hoteli prežila 58 hodín: Jedla sneh a ľad

RÍM – Našli ju po dlhých 58 hodinách a Georgia Galassi má obrovské šťastie, že je nažive. Je jednou z piatich ľudí, ktorých v piatok vytiahli zo zavaleného talianskeho hotela. Okrem nich vytiahli ešte päť mŕtvych tiel.

slovakia

left justify in out

Video zo záchrannej akcie.

 

 

 

Pri lavíne, ktorá zasiahla luxusný horský Rigopiano hotel v horách regiónu Abruzzo v noci na štvrtok, sa podľa oznámenia masa približne 120.000 ton snehu pohybovala rýchlosťou 50-100 kilometrov za hodinu.

 

Dvadsaťdvaročná Georgia povedala pre britský denník MIrror, že sedela v lobby so svojím 25-ročným snúbencom Vincenzom Fortim, keď hotel zasiahla lavína. Keď sa prebudila z bezvedomia zistila, že je spolu s Vincenzom uväznená pod snehom. „Bola úplná tma. Žiadne zvuky neprenikali z vonku. Naše hlasy sa ozývali,“ povedala pre Mirror.

 

Neskôr počula aj hlasy ostatných ľudí uväznených s ňou, boli zranení ale nažive. Zatiaľ však nie je isté, či sa odtiaľ dostali živí.

 

 

 

Podľa Georgie boli deti veľmi dobré a neplakali, napriek tomu, že ona plakala. Celý čas mala podporu od svojho snúbenca. „Nikdy neprestával dúfať. Celý čas nás podporoval a dokonca aj hmkal pesničku, aby nás upokojil,“ povedala.

 

Pod snehom strávila 58 hodín bez jedla, prežila iba zo snehu a ľadu.

 

Pomoc prišla v piatok ráno, keď počula elektrickú zbíjačku. Georgia zakričala: „Som Georgia! Som nažive!,“ aby pritiahla pozornosť záchranárov. „

 

Od nešťastia našli v troskách hotela šesť mŕtvych a zachránili ďalších 11 ľudí vrátane štyroch detí mladších ako desať rokov. Počet nezvestných zostal na čísle 23 - len dnes popoludní ho totiž zvýšili na 24 po správe, že v budove zrejme uviazol aj mladý Senegalčan, ktorý v hoteli pracoval.

 

 

 

Záchranári využívajú po pátraní po nezvestných aj psov a zariadenie schopné zachytiť signály mobilných telefónov pod tonami trosiek. Predstaviteľka civilnej ochrany Immacolata Postiglioneová označila ich práce za "chirurgické zákroky", pri ktorých chcú zabrániť ďalšiemu zrúteniu toho, čo z hotela ostalo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies