FOTO Iránsky prezident Rúhání navštívil Pápeža Františka, požiadal ho o modlitby

NETKY.SK • 26 Január 2016, 15:05 • 2 min
FOTO Iránsky prezident Rúhání navštívil Pápeža Františka, požiadal ho o modlitby

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes na súkromnej audiencii vo Vatikáne iránskeho prezidenta Hasana Rúháního. Stalo sa tak v rámci Rúháního návštevy Talianska, ktorú sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia, píše agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia iránskej ambasády Rúhání, ktorý je znalcom šiitského islamského práva, prišiel na stretnutie s hlavou katolíckej cirkvi v pozícii duchovného, a nie ako politik. Obaja muži mali hovoriť aj o súčasnej situácii v Sýrii a Iraku. Pápež vyzval Irán, aby spolupracoval s ostatnými štátmi Blízkeho východu v snahách o mier a v boji proti terorizmu a šíreniu zbraní v regióne. Iránsky líder zase požiadal hlavu katolíckej cirkvi o modlitby.

 

Vyhlásenie Vatikánu, vydané po skončení audiencie, hovorí o "závažnej úlohe, ktorú je Irán povolaný zohrávať" pri hľadaní politických riešení problémov Blízkeho východu, uviedla agentúra Reuters. Súkromné stretnutie oboch predstaviteľov trvalo približne 40 minút. "Žiadam Vás, aby ste sa za mňa modlili," povedal pápežovi Rúhání, ktorého citovala agentúra AP.

 

Prezident uviedol, že ho schôdzka s pápežom veľmi potešila. František sa napokon Rúhánímu poďakoval za návštevu a vyjadril nádej na mierové urovnanie konfliktov na Blízkom východe.

 

Prebiehajúca návšteva Hasana Rúháního v Taliansku je súčasťou prvej cesty iránskeho prezidenta po Európe po takmer 20 rokoch. V rámci nej navštívi ešte Francúzsko. Rúhání sa v súčasnosti snaží o obnovenie ekonomických a diplomatických kontaktov so Západom, k čomu vytvorila priestor vlaňajšia komplexná jadrová dohoda medzi Teheránom a svetovými mocnosťami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies