FOTO Kiska diskutoval so slovenskými europoslancami

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 15:51 • 2 min
FOTO Kiska diskutoval so slovenskými europoslancami

BRATISLAVA - Slovenskí poslanci v Európskom parlamente prijali pozvanie prezidenta SR Andreja Kisku na stretnutie formou pracovného obeda, ktorý sa konal v pondelok 20. marca 2017 v Prezidentskom paláci. Na obede sa zúčastnil aj štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

slovakia

left justify in out

Poslanci ocenili pravidelné každoročné stretnutia z iniciatívy hlavy štátu. Počas rozhovoru boli témou výsledky historicky prvého predsedníctva SR v Rade Európskej únie a aktuálne európske otázky, ktoré rezonujú aj na pôde Európskeho parlamentu. Primárna pozornosť bola venovaná otázke ďalšieho smerovania európskeho projektu a to aj v kontexte návrhov Európskej komisie a nadchádzajúceho 60. výročia podpisu Rímskych zmlúv (25. marca 1957), ktoré položili základy európskej integrácie.

 

„Výročie je príležitosťou pripomenúť našim občanom výhody a nenahraditeľnú úlohu EÚ.Slovensko je súčasťounajúspešnejšieho projektu prosperity a stability vo svete“, povedal prezident Kiska.

 

Prezident SR zároveň povzbudil poslancov v aktívnej verejnej komunikácii európskych tém, fungovania európskych inštitúcií a prínosu, ktorý pre Slovensko má naše členstvo v EÚ. Dôležitosť komunikácie s občanmi bola v diskusii spomenutá aj v súvislosti s problémom šírenia dezinformácií v mediálnom priestore, ktoré okrem iného spochybňujú význam Európskej únie.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies