FOTO Dievča od malička túžilo byť slepé, do očí si nalialo chémiu na čistenie potrubia!

NETKY.SK • 5 Január 2018, 06:00 • 2 min
FOTO Dievča od malička túžilo byť slepé, do očí si nalialo chémiu na čistenie potrubia!

SEVERNÁ KALIFORNIA - Amber Shuping (30) mala už od ranného detstva zvláštne chúťky. Milovala tmu a zamýšľala sa nad tým, aké by to bolo byť slepou.

slovakia

left justify in out

Keď mala len 3-4 roky, často sa v noci prechádzala po tmavom byte, až kým ju mama nenašla a neuložila späť do postele. Ako malá Amber rástla, jej bizarná túžba sa znásobovala. Zvykla dlho hľadieť do ostrého slnka po tom, ako ju mama varovala, že jej to môže poškodiť zrak.  

 

Napokon sa dostala do rúk psychológa a ukázalo sa, že má veľmi jedinečnú duševnú poruchu, ktorá dosiaľ nie je ani podrobnejšie preskúmaná.

 

Do 18 rokov nosila tmavé okuliare a bielu slepeckú paličku, napriek tomu, že bola zdravá a v 20-tke už ovládala Brailovo písmo. V roku 2006 urobila veľké rozhodnutie a psychológ jej ponúkol „pomocnú“ ruku. Najprv dostala anestetické kvapky, potom jej do očí nakvapkal chemický prostriedok na čistenie potrubia. Následne ju aj odviezol do nemocnice. 

 

"Moje oči kričali od bolesti a niekoľko kvapiek čistiaceho prostriedku mi stieklo aj po lícach, pálilo to. Ale myslela som na to, že sa práve stávam slepou a že to bude v poriadku,“ cituje slová Amber DailyMail.

 

Lekári napriek jej vôli bojovali o záchranu jej zraku ale nepodarilo sa. Jedno oko museli úplne odstrániť a druhým nevidí vôbec nič. Každému normálnemu človeku by sa pokazil celý život ale ona tvrdí, že je šťastná. Keď sa jej príbuzní dozvedeli pravdu, vyhodili ju z domu. Či bol trestne stíhaný jej psychológ, nie je známe.

 

Vzal ju k sebe jej bývalý snúbenec Mike (50), ktorý oslepol prirodzene ale nedobrovoľne kvôli makulárnej degenerácii.

 

Spoločnosť je jej konaním zdesená. Možno sa len nedostala do rúk skutočného odborníka alebo to prosto bola jej voľba, do ktorej by sme sa nemali starať?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies