FOTO Chlapček sa narodil takmer bez mozgu, ako sa mu darí po piatich rokoch?

NETKY.SK • 22 Január 2018, 14:56 • 2 min
FOTO Chlapček sa narodil takmer bez mozgu, ako sa mu darí po piatich rokoch?

Shelly a jej manžel Rob sa tešili na príchod synčeka. Ich radosť však skazili zlé správy od lekárov. Dieťatku diagnostikovali hydrocefalus „vodnatieľka“ - to je stav, kedy dochádza k hromadeniu veľkého množstva mozgovomiechového moku v dutinách mozgu. Hydrocefalus spôsobuje abnormálny rast hlavy, kŕče a mentálne postihnutie.

slovakia

left justify in out

Ochorenie bolo tak rozsiahle, že bábätku ostali len 2% mozgu. Lekári si mysleli, že neprežije tak, ako väčšina detí s týmto problémom. Približne polovica z nich umiera ešte pred narodením, ostatné pár týždňov po narodení.

 

img

img

Foto: videoboom.cc

 

Malý Noah mal ale šťastie, prežil. Do dvoch rokov síce nemohol robiť takmer nič, no postupne mu mozog začal rásť. V štyroch rokoch vo vývoji takmer dobehol svojich zdravých rovesníkov a v súčastnosti má už 5 rokov.

 

img

Foto: videoboom.cc

 

Rodičia, ktorí si napriek hrozivej predpovedi lekárov bábätko nechali, sú teraz veľmi šťastní a môžu byť na seba právom pyšní.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies