FOTO a VIDEO Na Havaji rastie vzácna huba: U žien vyvoláva spontánny orgazmus

NETKY.SK • 8 September 2016, 17:43 • 2 min
FOTO a VIDEO Na Havaji rastie vzácna huba: U žien vyvoláva spontánny orgazmus

HONOLULU – Na Havaji rastú huby s nezvyčajnými účinkami, ktoré potešia najmä ženy. Dokážu u nich totiž vyvolať spontánny orgazmus a to takmer okamžite.

slovakia

left justify in out

Hubu prvýkrát objavili v roku 2001 na Havaji na sopečných svahoch. Patrí do rodu Dictyophora, má oranžový klobúk, dlhú bielu dierkovanú "sukňu" a vyrastie len za 45 minút.

 

Štúdia, ktorá bola pôvodne publikovaná v časopise International Journal of Medicinal Mushroomszistila v roku 2001 zistila, že spomínaný orgazmus u žien vyvoláva zápach tejto huby. Pokusu podrobili 16 žien a 20 mužov. Šesť žien po voňaní huby dosiahlo spontánny vrchol. U zvyšných desiatich žien, ktorým podali extrakt s nižšou dávkou arómy, pozorovali zrýchlenú tepovú frekvenciu.

 

"Tieto výsledky ukazujú, že zlúčeniny podobné hormónom prítomné v prchavých častiach spór hmoty môžu mať určitú podobnosť s ľudskými neurotransmitermi počas sexuálne aktu,“ píše sa v štúdii. Neurotransmiter  je chemická látka uvoľňovaná z nervového zakončenia na synapsii. Slúži na prenos impulzu cez synaptickú štrbinu a umožňuje tak ďalšie šírenie podráždenia (v nervovom systéme) alebo vyvolanie určitej reakcie (sťah svalu, vyprázdnenie žľazy). 

 

img

Volkanická huba z rodu Dictyophora

Foto: Wiki Commons/Tim Adams

 

Zázračný zápach však nemá príjemnú ružičkovú vôňu, ako by sa mohli mnohí domnievať. Huba v skutočnosti viacmenej smrdí podobne ako hniloba.

 

Vedci zároveň priznali, že k potencionálnemu komerčnému využitiu tejto huby je potrebných ešte množstvo ďalších štúdií a výsledkov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies