Fórum inžinierov a technikov v Košiciach sa zameralo na inovácie

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 18:28 • 2 min
Fórum inžinierov a technikov v Košiciach sa zameralo na inovácie

KOŠICE – Inovácie a inovačný proces boli ústrednou témou konferencie Fórum inžinierov a technikov Slovenska (FITS) 2018, ktorá sa vo štvrtok konala v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Podujatie, ktoré každoročne organizuje Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností (ZSVTS), je zamerané na propagáciu myšlienok vedy a techniky. 

 

"Celý program bol koncipovaný v snahe na jednej strane ukázať, aká je situácia, akým spôsobom sa pripravuje štát na takú ucelenejšiu vedecko-technickú koncepciu, a na strane druhej prezentovať zaujímavé inovatívne riešenia našich ľudí. Sme veľmi radi, že pozvanie prijali práve takí, ktorí boli v minulosti ocenení ako vedci alebo technológovia roka, a ktorí prezentovali veľmi zaujímavé konkrétne výstupy, či už v biomedicíne, progresívnych dopravných systémoch, alebo obnoviteľných zdrojoch energie," uviedol prezident ZSVTS Dušan Petráš.

 

V rámci slávnostnej časti programu odovzdali ocenenia členom ZSVTS za ich aktívnu a obetavú prácu na poli vedy a techniky.

FITS je určené inžinierom a technikom v najrôznejších oblastiach súkromného či verejného sektora, aktívnym výskumníkom, manažérom, konzultantom i študentom, predstaviteľom štátnej správy a všetkým, ktorí majú blízko k technike a technickým inováciám. Poskytuje tiež spoločnú platformu pri hľadaní riešení na odstránenie bariéry vo využití tvorivého potenciálu.

 

Na tohtoročný 12. ročník podujatia prišlo zhruba 130 účastníkov. "Toto fórum sa koná striedavo v Bratislave a Košiciach a posledné dva - tri roky a špeciálne tu v Košiciach zaznamenávame veľmi vysoký záujem účastníkov. To tohtoročné bolo dosiaľ asi najväčšie podujatie," dodal Petráš. Na organizácii fóra spolupracovali Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a Slovenská akadémia vied.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies