FL: Žilina vyhrala 12 z ostatných 13 duelov, Guľa chváli tím

NETKY.SK • 12 December 2016, 08:24 • 2 min
FL: Žilina vyhrala 12 z ostatných 13 duelov, Guľa chváli tím

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina aj v jesennej derniére potvrdili svoje dominantné postavenie v tomto ročníku najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Adriána Guľu zdolali v nedeľňajšom podvečernom dueli 19. kola Fortuna ligy 2016/2017 hráčov MFK Zemplín Michalovce jednoznačne 7:1 (4:0) a po "sedmičke" do siete FC Spartak Trnava (7:0) v domácom dueli 15. kola (hralo sa 6. novembra, pozn.) gólovo explodovali aj proti Zemplínčanom. Dvakrát sa presadili Nermin Haskič a Filip Hlohovský (so 14 presnými zásahmi najlepší kanonier jesennej časti Fortuna ligy), raz skórovali Nikolas Špalek, Filip Kaša a "vlastenca" si dal stopér hostí Oliver Podhorin. Za Michalovce na priebežných 1:6 znížil až v 83. min ghanský legionár Emmanuel Mensah, posledné slovo mal spomenutý Kaša.


"Chalani dnes odviedli skvelú prácu. Nekoncentrovali sa na ostatné výsledky, ale na svoje úlohy. V zápase sme boli dostatočne hladní po úspechu, tímoví a takticky výborne pripravení. Teší ma, že sme mali pod kontrolou priestor aj loptu, to sú kľúče, ktoré sú podstatné. K tomu sme pridali produktivitu a vysokú efektivitu pri zakončení," zhodnotil na klubovom webe nedeľňajší triumf nad Michalovcami tréner MŠK Žilina Adrián Guľa a doplnil: "V defenzíve sme pôsobili stabilne. Výsledkom toho je odmena pre fanúšikov, ktorí pri nás sú od začiatku sezóny. Je to odmena aj pre celý klub, hráčov i rodinných príslušníkov, ktorí stoja pri chalanoch. Sme v určitej fáze, ktorú sme odštartovali fantasticky, pred nami sú ďalšie méty."


K slovám úspešného kouča sa pridal aj stopér spod Dubňa Denis Vavro, ktorý pre zranenie odišiel v nedeľu z trávnika v 77. min. "Odohrali sme kvalitný zápas, po strelení druhého gólu sa zlomil jasne na našu stranu. Pridali sme ďalšie presné zásahy a dominovali až do konca stretnutia. S jeseňou sme sa rozlúčili vysokým víťazstvom. Som rád aj za vlastný gól, ktorí si Michalovce strelili. Lýtko, ktoré bolo dôvodom môjho striedania, som mal narazené už niekoľkokrát. Verím, že to nebude nič vážne. Poriadne si oddýchneme a aj na jar chceme potvrdzovať našu hru a postavenie v tabuľke."


Futbalisti Žiliny z ostatných trinástich stretnutí najvyššej slovenskej súťaže vydolovali až 37 z 39 možných bodov (bilancia: 12 - 1 - 0, skóre 43:6), nezvíťazili len 30. októbra v Prešove proti nováčikovi 1. FC Tatran (1:1) v rámci 14. kola. Jedinú prehru v tomto ročníku Fortuna ligy registrujú od 20. augusta: v 6. kole podľahli na Pasienkoch tesne 0:1 Slovanu Bratislava.


So ziskom 50 bodov po jesennej časti (bilancia 16-2-1, skóre 55:12) utvoril MŠK Žilina rekordný zápis pri formáte s 33 kolami (hrá sa od sezóny 2007/2008), pred rokom získal v 19 odohraných kolách jesene ročníka 2015/2016 dovedna 48 bodov napokon majstrovský AS Trenčín. Pred jarnou časťou sú Žilinčania najväčším adeptom na titul: pred druhou Podbrezovou disponujú 12-bodovým náskokom, tretí v klasifikácii Slovan Bratislava má o priepastných 17 bodov menej ako líder spod Dubňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies