Medzi nominovanými na Cenu Ferenca Puskasa sú aj tri ženy

NETKY.SK • 22 September 2023, 17:30 • 2 min
Medzi nominovanými na Cenu Ferenca Puskasa sú aj tri ženy

ZURICH - Medzi nominovanými na Cenu Ferenca Puskasa za najkrajší gól roka 2023 sú tri futbalistky. Vyplýva to zo zoznamu, ktorý v piatok zverejnila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Tohtoročnú Cenu Ferenca Puskasa odovzdajú za najkrajší gól strelený v období od 19. decembra 2022, teda od konca vlaňajších MS v Katare, do 20. augusta 2023, keď sa skončili MS žien. Nominovaných je 11 futbalistov, z toho osem mužov a tri ženy. Všetky góly žien pochádzajú z letného šampionátu, medzi nominantkami sú Kolumbijčanka Linda Caicedová, Brazílčanka Bia Zanerattová a Austrálčanka Sam Kerrová.

 

Nomináciu si vyslúžil aj gól z voleja, ktorý vsietil Španiel Ivan Morante v drese druholigového Racingu Santander, ďalekonosná strela 19-ročného Paraguajčana Julia Encisa z Brightonu či rana Nuna Santosa zo Sportingu Lisabon.

 

Hlasovanie, ktoré je dostupné na webe FIFA, sa skončí 10. októbra. Hlasy fanúšikov sa následne rovnocenne porovnajú s hlasmi skupiny bývalých hráčov, ktorých federácia vybrala. Dátum a miesto slávnostného ceremoniálu udeľovania cien zatiaľ nie je známe, pripomína agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / FIFA / AP Foto: FIFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies