FL: Trenčín sa postaví proti Senici, v nedeľu derby Prešov - Michalovce

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 14:27 • 2 min
FL: Trenčín sa postaví proti Senici, v nedeľu derby Prešov - Michalovce

BRATISLAVA - Druhé kolo futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 je rozdelené do dvoch dní. Šlágrom sobotňajšieho programu bude súboj obhajcu titulu AS Trenčín so Senicou, v nedeľu sa môžu fanúšikovia tešiť na východniarske derby Tatran Prešov - Zemplín Michalovce.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster z Trenčína zabojuje proti Senici o prvú výhru v novej sezóne, keďže v 1. kole prehral v Michalovciach. Zverenci Martina Ševelu si v strede týždňa zabezpečili postup do 3. predkola Ligy majstrov. Prvý zápas proti Legii Varšava je na programe už budúcu stredu a tak sa dá očakávať, že tréneri AS nechajú proti Senici oddychovať viaceré opory. K dispozícii stáe bude aj stredopoliar Matúš Bero, ktorý vo štvrtok spečatil svoj prestup do tureckého Trabzonsporu.

 

V zostave Senice už bude absentovať Jakub Čunta. Devätnásťročný ľavý obranca sa v priebehu týždňa stal novou posilou Cracovie Krakov. V poľskom klube sa stane spoluhráčom slovenskej trojice Tomáš Vestenický, Erik Jendrišek, Milan Dimun.

 

V nedeľu zasiahnu do hry aj ďalšie dva kluby, ktoré reprezentovali Slovensko v pohárovej Európe. Slovan Bratislava, ktorý neuspel v odvete na ihrisku lotyšského klubu FK Jelgava a v Európskej lige skončil, privíta na Pasienkoch súpera zo Zlatých Moraviec. Hostia nastúpia bez svojej ofenzívnej opory Mareka Kuzmu. Dvadsaťosemročný útočník, ktorý si od začiatku kalendárneho roka obliekal dres ViOn-u, prestúpil do bulharského klubu PFC Černo More Varna.

 

"Chcel by som sa všetkým v Zlatých Moravciach poďakovať za príležitosť, ktorú mi dali. Partia a prostredie boli výborné, vôbec sa mi o mojom odchode nerozhodovalo ľahko. Na stôl ale prišla veľmi zaujímavá ponuka. Mám svoj vek a možno je to pre mňa posledná šanca na zahraničný angažmán," povedal Kuzma.

 

Trnavský Spartak, ktorý v EL vyradil gruzínske mužstvo Širak Gjumri, privíta v krajskom derby Dunajskú Stredu. Kolo zakončí televízny duel Prešov - Michalovce.

 

Fortuna liga 2016/2017 - 2. kolo:

sobota 23. júla, 19.00:

AS Trenčín - FK Senica (Očenáš, Tomčík, Jenčura)

ŽP Šport Podbrezová - Spartak Myjava (Smolák, Ádám, Špivák)

MŠK Žilina - MFK Ružomberok (Vlk, Balko, Kováč)

nedeľa 24. júla, 19.00:

ŠK Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce (P. Hrčka, Vorel, Chládek)

Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda (Pavlík, Mókoš, Lieskovský)

20.15 h: Tatran Prešov - Zemplín Michalovce (Sedlák, T. Somoláni, Jankovič, RTVS)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies