FK Senica - MŠK Žilina 2:3 pp vo finále

NETKY.SK • 9 Máj 2012, 06:39 • 2 min
FK Senica - MŠK Žilina 2:3 pp vo finále

FK Senica - MŠK Žilina 2 3 pp vo finále - Ekonomika Víťazom 43. ročníka Slovenského pohára v sezóne 2011/2012 sa stali v utorok futbalisti MŠK Žilina, keď vo finále v Bardejove zvíťazili nad FK Senica 3 2 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

img

Víťazom 43. ročníka Slovenského pohára v sezóne 2011/2012 sa stali v utorok futbalisti MŠK Žilina, keď vo finále v Bardejove zvíťazili nad FK Senica 3:2 po predĺžení. Šošoni získali do klubovej vitríny úvodný triumf v SP v ére samostatnosti.

      FK Senica - MŠK Žilina 2:3 pp (2:2, 1:1)
      Góly: 11., 73. Kóňa - 7. Majtán, 49. Barčík, 104. Deza. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Ďurica - Leitner, Barčík, 3000 divákov
      Zostavy a striedania:
      FK Senica: Bolek - Wijlaars, Pavlík (110. Furtado), Gorosito, Leal - Diviš, Ďurica (101. Černý), Križko, Strnad - Kóňa - Blackburn (72. Diarrassouba)
      MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka (46. Angelovič), Piaček, Leitner, Nunes - Pečovský - Barčík, Šulek (78. Gergel), Pich - Novák (82. Deza), Majtán

      O prvú strelu v stretnutí sa postaral v 6. minúte Žilinčan Šulek, no Krnáč sa poriadne natiahol a pravou rukou poslal loptu na roh. V 7. minúte už vyťahoval loptu zo siete, keď bol prikrátky pri zakončení Majtána, ktorý po centri z pravej strany otvoril hlavou skóre duelu - 0:1. Na tento moment zareagoval tréner hostí, tým že Diviša presunul k útočiacej dvojici Kóňa, Blackburn. V 9. minúte len nebezpečne pohrozil Kóňa, ale o dve minúty neskôr už vyrovnal po peknej strele z priameho kopu, približne z 20 metrov - 1:1. Hra sa postupne vyrovnala a diváci sledovali predovšetkým medzišestnástkový futbal s ojedinelými šancami. V 31. minúte si dobre nabehol na center aktívneho Kóňu útočník Blackburn, no hlavou poslal loptu iba do náruče Krnáč. Štyri minúty pred koncom úvodného dejstva ešte preveril pozornosť Boleka žilinský útočník Pich, stav sa však nezmenil. 
      Druhý polčas odštartoval gól Barčíka, ktorý po individuálnom prieniku z hranice šestnástky nedal Bolekovi žiadnu šancu - 1:2. Vzápätí mal vyrovnávajúci gól na kopačke Diviš, ale jeho strelecký pokus letel iba vedľa pravej žrde Krnáčovej brány. V 57. minúte nebezpečne vystrelil z hranice šestnástky Majtán, jeho krížnu strelu Bolek vytlačil na roh. O šesť minút neskôr nedokázali pretaviť Pichov center z pravej strany na strelenie tretieho gólu Novák a po ňom ani Majtán, keď senický gólman skryl loptu pevne v náručí. Na opačnej strane napriahol takmer z 20 metrov Kóňa, ale ešte nenamieril presne. Jeho druhý gól prišiel v 73. minúte, keď z hranice šestnástky tvrdou strelou prekonal Krnáča, pričom sa lopta za jeho chrbát dostala od brvna - 2:2. Do konca riadneho hracieho času už gól nepadol a na rad prišlo predĺženie dvakrát 15 minút. V 95. minúte zahodil obrovskú príležitosť Majtán, ktorý netrafil prázdnu bránu, keď sa k nemu odrazila lopta od žrde po priamom Nunesa. Na opačnej strane o štyri minúty neskôr minul Krnáčovu bránu hlavou Diviš. V 104. minúte sa už nepomýlil Žilinčan Deza a po tretí raz poslal MŠK do vedenia - 2:3. Žilinčania si už v ďalšom priebehu dali pozor a tešili sa z najtesnejšieho víťazstva.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies