Firmy hľadajú zamestnancov do výroby hlavne cez agentúry

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 10:11 • 2 min
Firmy hľadajú zamestnancov do výroby hlavne cez agentúry

BRATISLAVA - Hoci dopyt po službách personálnych agentúr sa všeobecne znižuje, zamestnanca do výroby hľadajú firmy predovšetkým prostredníctvom ich služieb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

U týchto zamestnancov je typické, že sa pri ich výbere firmy zameriavajú na niektoré štandardizované pracovné požiadavky a zároveň nábory pre tieto kategórie bývajú často mnohopočetné. Preto je pre firmy jednoduchšie obsadiť pracovnú pozíciu cez sprostredkovateľskú agentúru.

 

Personálny leasing alebo dočasné pridelenie zamestnancov je modernou a flexibilnou formou zamestnávania. Ako to funguje?

 

Personálna agentúra vyhľadá vhodného kandidáta na základe požiadaviek objednávateľa. Vybraný kandidát podpisuje pracovnú zmluvu s personálnou agentúrou a oficiálne sa stáva jej zamestnancom. Na základe vzájomnej dohody vykonáva avšak prácu u užívateľského zamestnávateľa (objednávateľa, čiže klienta agentúry). Agentúra dočasného zamestnávania môže vyberať od užívateľského zamestnávateľa za poskytnutie dočasných zamestnancov úhradu v dohodnutej výške. Od dočasného zamestnanca sa poplatok za dočasné pridelenie nevyberá.   

 

Podiel pracovných pozícií obsadzovaných cez personálne agentúry je najvyššia v kategóriách výroba, pomocné práce, automobilový priemysel a strojárstvo. Do kategórie výroby pritom zaraďuje miesta ako napríklad operátor strojov alebo robotník, a to aj v prípade, že pracujú pre firmu pôsobiacu v nepriemyselnom odvetví.

 

Najčastejšie obsadzované pozície:

 

S personálnym leasingom sa stretávame čoraz častejšie pri obsadzovaní: 

- administratívnych pozícií
- manažérskych pozícií
- pozícií obchodných zástupcov a reprezentantov
- IT pozícií - programátori, administrátori, konzultanti
- pozícií vo výrobe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies