Firmy dostanú daňové úľavy, ak budú školiť a zamestnávať žiakov

NETKY.SK • 31 Október 2014, 09:58 • 2 min
Firmy dostanú daňové úľavy, ak budú školiť a zamestnávať žiakov

BRATISLAVA - Firma na výrobu automobilových súčiastok uzavrie zmluvu so strednou odbornou školou. A priamo vo svojej fabrike začne školiť žiakov tým, že ich zapojí do výroby.

slovakia

left justify in out

Kým dnes s tým má spojené len výdavky, o rok bude situácia úplne iná. Za každého študenta strednej školy, ktorý za rok odrobil viac ako 400 hodín z praktického vyučovania, si bude môcť firma znížiť základ dane o tisíce eur. A nielen to.

 

Všetky náklady spojené s výučbou, ako platy inštruktorov či pomôcky, si bude môcť uplatniť ako daňový výdavok. Taký je finálny návrh z dielne ministra školstva Petra Pellegriniho (Smer-SD).

 

Dôvod, prečo to štát robí, je jasný - znížiť nezamestnanosť mladých a skončiť s tým, že absolventi stredných škôl sú v praxi nepoužiteľní.

 

Analytici však upozorňujú, že na takúto formu prepájania škôl s praxou môže štát naraziť, píše denník Hospodárske noviny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies