Firma Home Credit poskytla v SR úvery za 246 mil. eur

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 11:25 • 2 min
Firma Home Credit poskytla v SR úvery za 246 mil. eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Home Credit v roku 2015 poskytla ľuďom na Slovensku úvery vo výške 246 mil. eur. Dosiahla pritom takmer 22-percentný nárast oproti predchádzajúcemu roku.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bola aj dobrá ekonomická situácia, čo zvýšilo záujem ľudí prakticky vo všetkých segmentoch spotrebiteľského financovania.

 

“Slovenská ekonomika počas celého roku významne rástla. Ľuďom sa tak vrátila ich finančná sebadôvera a začali opäť nakupovať. Rastúce maloobchodné tržby sa pozitívne prejavili na našich obchodných výsledkoch,” hovorí generálny riaditeľ Home Creditu David Bystrzycki.


Zásadnými pre spoločnosť boli aj naďalej tri významné časti portfólia, a to nákup na splátky, kreditné karty a hotovostné úvery. “Sme radi, že sme sa bez väčších problémov dokázali prispôsobiť aj zásadným zmenám slovenskej legislatívy, najmä v oblasti takzvaného licencovania,” konštatuje Bystrzycki. V roku 2016 chce spoločnosť okrem skvalitňovania svojich produktov aj naďalej pokračovať v zlepšovaní zákazníckej skúsenosti. Firma je pripravená prispôsobiť sa trendu presunu do on-line prostredia.


Spoločnosť Home Credit Slovakia, ktorá pôsobí medzi poskytovateľmi spotrebiteľského financovania, vznikla v roku 1999. Spoločnosť ponúka pôžičky na mieste predaja, auto úvery, hotovostné pôžičky, kreditné karty, revolvingové pôžičky a spojenie pôžičiek. Je členom skupiny Home Credit. Najväčším akcionárom Home Credit BV je PPF Group NV s 88,62-percentným podielom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies