Finančný ústav Banco Continental čaká likvidácia kvôli praniu špinavých peňazí

NETKY.SK • 13 Október 2015, 07:22 • 2 min
Finančný ústav Banco Continental čaká likvidácia kvôli praniu špinavých peňazí

TEGUCIGALPA - O likvidácii honduraského finančného ústavu Banco Continental informovala v pondelok tamojšia banková komisia.

slovakia

left justify in out

Pobočky banky zostanú aj dnes uzavreté, majitelia môžu rátať s vrátením vkladov až do výšky 200.000 lempír (v prepočte 8000 eur). Vyššie sumy sa budú vracať neskôr v závislosti na prostriedkoch, ktoré budú k dispozícii.
Spomínaná banka pomáhala podľa amerických úradov pri praní špinavých peňazí viacerým drogovým kartelom zo stredoamerického regiónu.


Iba v uplynulom týždni sa Banco Continental ocitla na čiernom zozname ministerstva financií USA, ktoré zmrazilo aj jej majetok na území Spojených štátov, pripomenula tlačová agentúra DPA.


Troch majiteľov banky a ďalšiu osobu obžalovali v USA z prania špinavých peňazí, jeden z majiteľov je tam už vo vyšetrovacej väzbe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies