Finále Ligy majstrov 2019 chcú Baku aj Atlético Madrid

NETKY.SK • 3 Február 2017, 13:14 • 2 min
Finále Ligy majstrov 2019 chcú Baku aj Atlético Madrid

NYON - Madrid alebo Baku budú v roku 2019 hostiť finále futbalovej Ligy majstrov. Mená kandidátov zverejnila Európska futbalová únia (UEFA). Azerbajdžanská metropola ponúka Národný štadión v Baku, ktorý slúžil už počas prvých európskych hier 2015 a patrí medzi dejiská zápasov futbalových majstrovstiev Európy 2020.

slovakia

left justify in out

Hlavné mesto Španielska vyrukovalo tentoraz s Estadio Metropolitano, ktorý dokončia tento rok a využívať ho bude Atlético Madrid. Aktuálny ročník Ligy majstrov 2016/2017 vyvrcholí na Millennium Stadium vo waleskom Cardiffe. Budúci rok sa finále uskutoční na Olympijskom štadióne v Kyjeve.UEFA sa po rokoch priameho prideľovania vracia k riadnemu kandidačnému procesu.

 

O finále Európskej ligy 2019 prejavilo záujem sedem miest: Baku (Národný štadión), Tbilisi (Dinamo Arena), Frankfurt nad Mohanom (Frankfurt Stadion), Stuttgart (Arena Stuttgart), Glasgow (Hampden Park), Istanbul (Besiktas Arena) a Sevilla (Estadio Ramón Sánchez Pizjuán). Nemecký futbalový zväz sa bude musieť do 6. júna rozhodnúť pre jedného z dvoch kandidátov. Výkonný výbor UEFA oznámi víťazov konania v septembri 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies