Filipíny sťahujú z Libérie vojakov mierových síl kvôli ebole

NETKY.SK • 23 August 2014, 14:13 • 2 min
Filipíny sťahujú z Libérie vojakov mierových síl kvôli ebole

ABIDJAN/DAKAR/LIBREVILLE/MANILA/MONROVIA/FREETOWN - Pobrežie Slonoviny uzavrelo pozemné hranice s Guineou a Libériou v snahe predísť ďalšiemu šíreniu epidémie eboly, ktorá si na západe čierneho kontinentu vyžiadala podľa piatkových informácií Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) takmer 1500 obetí.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na tamojšie vládne zdroje.
      

Gabon a Senegal rozšírili v piatok zoznam krajín, ktoré uzavreli hranice s epidémiou zasiahnutými krajinami, pričom Gabon zaviedol pre občanov týchto štátov aj vízovú povinnosť.
      

Filipíny sa rozhodli dnes kvôli spomínanej epidémii pre stiahnutie 115 príslušníkov svojho armádneho kontingentu mierových síl v Libérii.
      

Práve táto africká krajina je najsilnejšie postihnutá ochorením, proti ktorému niet zatiaľ s výnimkou experimentálnych preparátov efektívneho lieku, ani terapie. V Libérii zaregistrovali už takmer 1100 prípadov hemoragickej horúčky, spomedzi ktorých sa 624 skončilo úmrtím pacientov.
      

Parlament v ďalšej krajine postihnutej epidémiou, v Sierra Leone, prijal v zrýchlenom konaní zákon, ktorý umožní trestať až dvoma rokmi väzenia každého, kto zatají pacienta sužovaného ebolou alebo inými podobnými ochoreniami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies