FIFA vyjadrila obavy zo zaťahovacieho trávnika v Petrohrade

NETKY.SK • 3 November 2016, 12:11 • 2 min
FIFA vyjadrila obavy zo zaťahovacieho trávnika v Petrohrade

MOSKVA - Predstavitelia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vyjadrili počas inšpekčnej cesty v Petrohrade obavy zo zaťahovacieho trávnika na miestnom štadióne, ktorý bude jedným z dejísk majstrovstiev sveta v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Aréna s kapacitou 68-tisíc miest, ktorej prestavbu sprevádzali opakované meškania prác, by mala hostiť aj jeden zo semifinálových súbojov MS 2018. Štadión používa mechanizmus, ktorý dokáže zatiahnuť celý trávnik. Dokáže ho tak chrániť pred dažďom, snehom a ďalšími vplyvmi počasia, čo mu umožní lepší rast. Zároveň uchráni plochu pred neblahými následkami mimošportových podujatí, ktoré sa konajú na štadióne, ako sú rôzne koncerty.

 

Zástupca petrohradského guvernéra Igor Albin pre agentúru R-Sport uviedol, že inšpekcia FIFA vyjadrila počas svojej návštevy "obavy týkajúce sa zaťahovacieho trávnika, riadenia prístupu a tréningových plôch". Prestavba štadióna by mala byť dokončená v decembri, budúci rok by mal hostiť Pohár konfederácií FIFA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies