Fidesz podporuje zákaz nedeľného predaja v Maďarsku

NETKY.SK • 2 December 2014, 07:05 • 2 min
Fidesz podporuje zákaz nedeľného predaja v Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládna strana Fidesz v pondelok oznámila, že podporuje prijatie legislatívy, na základe ktorej by museli v krajine zostať počas nedieľ zatvorené takmer všetky obchody.

slovakia

left justify in out

Šéf parlamentného klubu strany Antal Rogán sa vyjadril v prospech návrhu zákona predloženého koaličnými kresťanskými demokratmi s cieľom zbaviť zamestnancov povinnosti pracovať v nedeľu, hoci sa predpokladajú výnimky v prípade menších potravinárstiev alebo počas obdobia predvianočných nákupov. Zákaz tak zrejme poškodí veľké siete supermarketov, ktoré majú prevažne zahraničných vlastníkov. Maďarský minister hospodárstva Mihály Varga predtým vyhlasoval, že so zámerom nesúhlasí, keďže jeden z piatich Maďarov chodí nakupovať práve v nedeľu. Obchodné siete varovali, že schválenie zákazu môže mať za následok zrušenie 15 000 až 20 000 pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies