Fico: Vojakov v Kandaháre navštívi vládna delegácia

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 17:02 • 2 min
Fico: Vojakov v Kandaháre navštívi vládna delegácia

TRNAVA - Predseda vlády Robert Fico vyjadril ľútosť nad udalosťou v Kandaháre, pri ktorej dnes prišiel o život jeden vojak zo Slovenska a šiesti ďalší boli zranení.

slovakia

left justify in out

"Je pripravený vládny špeciál a vládna delegácia minimálne na úrovni ministra obrany navštívi slovenských vojakov v Kandaháre,“ povedal dnes v Trnave Fico. Viac informácií nechcel poskytnúť s vysvetlením, že najskôr budú informovaní príbuzní slovenských vojakov.

V Afganistane dnes zomrel slovenský vojak, ďalší šiesti boli zranení. Stalo sa to o 9:45 nášho času. Na tlačovej besede to potvrdili minister obrany Martin Glváč a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Glváč označil útok na slovenskú jednotku v Afganistane za teroristický útok. Avizoval tiež odškodnenie rodinám obetí. Terorista bol na strážnej veži, ktorá chránila afganské civilné letisko. Neďaleko sa nachádzala naša jednotka, ktorá cvičila. Afganský útočník je zadržaný, žije a bude podrobený všetkým vyšetrovacím úkonom, povedal Glváč.

V súčasnosti pôsobí vo vojenskej operácii ISAF v Afganistane 234 príslušníkov slovenských ozbrojených síl. Od roku 2004 sa v operácii ISAF vystriedalo viac ako tritisíc slovenských vojakov, z toho 15 žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies