Fico: Slovensko je pripravené prijať ukrajinských migrantov

NETKY.SK • 21 Február 2014, 10:26 • 2 min
Fico: Slovensko je pripravené prijať ukrajinských migrantov

BRATISLAVA - Slovenská republika je pripravená prijať niekoľko sto migrantov, ak by potrebovali ochranu. Dnes to po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR k situácii na Ukrajine vyhlásil premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády informoval, že sme zatiaľ nezaznamenali pre nepokoje na Ukrajine žiadny väčší počet ľudí v blízkosti našich hraníc ani vyšší počet žiadostí o víza na Slovensko ako obvykle. Slovensko je tiež pripravené poskytnúť našim susedom zdravotnícku pomoc. "Rovnako sme dnes poverili na Bezpečnostnej rade podpredsedu vlády Miroslava Lajčáka, aby oficiálne ponúkol Ukrajine zdravotnícku pomoc na území Slovenska, pokiaľ bude mať ukrajinská strana záujem o ošetrenie niektorých ľudí, ktorí boli zranení," povedal dnes premiér s tým, že medzi prichádzajúcimi zranenými nebudeme robiť rozdiely v tom, z ktorého tábora pochádzajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies