Fico: Slovensko dnes nemá alternatívu za automobilový priemysel

NETKY.SK • 5 Október 2013, 11:08 • 2 min
Fico: Slovensko dnes nemá alternatívu za automobilový priemysel

BRATISLAVA - Slovensko je dnes krajinou, ktorá viaže na seba nielen produkciu automobilov, ale aj obrovské množstvo subdodávok.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v stredu (2. 10.) počas výjazdového rokovania vlády v Košiciach premiér Robert Fico (Smer-SD).

"My sa musíme usilovať o to, aby čo najviac komponentov do týchto automobilových firiem išlo od slovenských subdodávateľov. A preto by som si ťažko teraz mohol dovoliť povedať niečo o totálnej zmene štruktúry tvorby HDP na Slovensku. To by bolo nezodpovedné, pretože my dnes nemáme alternatívu za automobilový priemysel," zdôraznil šéf exekutívy.

Pripomenul, že Slovensko je podľa podielu na hrubom domácom produkte (HDP) najpriemyselnejšou krajinou v Európskej únii (EÚ). "Musíme preto rešpektovať, že sa na Slovensku vyrába ročne 1 milión automobilov v troch veľkých automobilkách a že tieto automobilky zostávajú na Slovensku. Ľudia v nich pracujú, kým iné automobilky svoje fabriky zatvárajú, napríklad vo Francúzsku alebo v niektorých iných štátoch," dodal Fico.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies