Fico sa v nedeľu zúčastní podpisu dohody CETA

NETKY.SK • 29 Október 2016, 15:50 • 2 min
Fico sa v nedeľu zúčastní podpisu dohody CETA

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico sa v nedeľu (30. 10.) zúčastní v Bruseli na summite Európska únia – Kanada, kde bude podpísaná hospodárska a obchodná dohoda medzi členskými krajinami EÚ a Kanadou - CETA.

slovakia

left justify in out

Podpis dohody sa mal pôvodne uskutočniť už vo štvrtok 27. októbra, k odkladu došlo pre pôvodne odmietavé stanovisko belgického regiónu Valónsko. TASR o účasti premiéra Roberta Fica na summite informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

 

Podľa internetovej stránky Ministerstva hospodárstva (MH) SR dohoda umožní zvyšovanie objemu vzájomného obchodu, hlavne rast vývozu širokého spektra tovarových skupín. Podľa MH SR sa do dohody podarilo zapracovať defenzívne požiadavky agrosektoru SR, ktoré sú dôležité pre ochranu slovenského trhu. MH taktiež očakáva viaceré pozitíva v súvislosti s odstraňovaním colných sadzieb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies