Fico: Nenechám sa vtlačiť do kúta pisálkami, padlých vojakov si uctím

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 13:15 • 2 min
Fico: Nenechám sa vtlačiť do kúta pisálkami, padlých vojakov si uctím

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa podľa svojich slov nenechá "nejakými pisálkami" zatlačiť do kúta a vojakov padlých v druhej svetovej vojne si uctí. Povedal to v dnešnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. Či na moskovské oslavy 70. výročia od skončenia druhej svetovej vojny pôjde, však jasne nepovedal.

slovakia

left justify in out

"Dnes sa začína hľadať spoločná odpoveď, aký formát bude zvolený. Viacerí premiéri majú názor, že 9. marca by sa malo ísť. Určite pôjdem minimálne položiť veniec k pamätníkom padlých vojakov. Čakám ešte na vývoj, ale nebudem ignorovať koniec druhej svetovej vojny," zopakoval premiér.

 

Fico sa zároveň pýtal, prečo má byť predmetom kritiky od nejakých pisálkov zo Slovenska, že si chce pripomenúť koniec vojny? "Nebudem to ignorovať, ako sa to rozhodol ignorovať prezident Andrej Kiska," poznamenal.

 

Premiér priznal, že v rámci EÚ nie je na účasť na oslavách v Moskve jednotný názor. "Ja však odmietam ignorovať historický fakt, že pred 70. rokmi skončila vojna a že tu padlo 60.000 ruských vojakov. Slovensko bol fašistický štát oslobodený Červenou armádou," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies