Fico: Moslimská komunita ohrozuje európsky spôsob života

NETKY.SK • 11 Január 2016, 12:13 • 2 min
Fico: Moslimská komunita ohrozuje európsky spôsob života

BRATISLAVA - Slovenský premiér Robert Fico poskytol Hospodárskym novinám prvý zo série predvolebných rozhovorov, v ktorom označil vznik ucelenej moslimskej komunity za riziko nielen pre Slovensko.

slovakia

left justify in out

Fico v rozhovore prezradil, ako zabráni vytvoreniu moslimskej komunity na Slovensku. "Tým, že nebudeme rešpektovať kvóty a neprijmeme ani na dobrovoľnej báze rozhodnutia, ktoré by mohli viesť k vytvoreniu kompaktnej, uzavretej moslimskej komunity. Vybavené. Trocha ma prekvapuje amaterizmus novinárov aj našich oponentov, ktorí si myslia, že sme nejakí kovboji, ktorí strieľajú odboku. Mysleli si, že minulotýždňová tlačová konferencia o prepojení útokov v Kolíne s migrantmi bola postavená na nejakom výstrele odboku. Zrazu na druhý deň ráno zistili, že aha, boli to naozaj migranti. Pracujem s veľmi kvalitnými informáciami," povedal v rohovore Fico.

 

Podľa šéfa kabinetu je potrebné postarať sa o tých, ktorí pomoc potrebujú. "Ukázali sme to v prípade Rakúska, pomáhame strážiť schengenskú hranicu. Zbytočne si budeme rozdeľovať migrantov v Európe, keď máme deravý hrniec. A keď prichádzajú ďalšie tisíce a tisíce ľudí", povedal premiér. 

 

V rozhovore prehovoril aj o korupcii v zdravotníctve. "Nikdy sme sa netvárili, že neexistujú negatívne javy nielen v zdravotníctve, ale aj v iných oblastiach nielen počas našej vlády, ale počas iných vlád. V tomto volebnom období sa objavili dve veci, na ktoré sme rýchlo reagovali. Predražené CT-čko a rodinné väzby pri bývalom šéfovi Všeobecnej zdravotnej poisťovne. V prvom prípade prijali politickú zodpovednosť jedni z najvyšších predstaviteľov štátu, v druhom odišiel šéf poisťovne. Ak panuje pocit, že treba ísť ďalej, na to sú už určené príslušné orgány. Tieto príklady sa však začali používať ako kladivo na Smer. Varujem opozíciu, že je to veľmi tenký ľad. Nedáme si dlho búchať po hlave a začneme rozprávať, čo sa dialo za pána Uhliarika a pána Zajaca. Potom zrazu zistíme, že za pána Uhliarika, ktorý má prezývku Pentliarik, to nebolo CT-čko a nejaký rodinný vzťah, ale iné prasačiny," povedal premiér Fico.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies