Festival Berlinale otvorí snímka Django

NETKY.SK • 4 Január 2017, 14:39 • 2 min
Festival Berlinale otvorí snímka Django

BRATISLAVA - Organizátori Medzinárodného filmového festivalu v Berlíne oznámili, že otváracou snímkou 67. ročníka bude životopisný film Django, ktorý bude mať na Berlinale svetovú premiéru. Režisérsky debut scenáristu Etienna Comara premietnu v utorok 9. februára. Festival potrvá do 19. februára.

slovakia

left justify in out

Snímka o francúzskom džezovom hudobníkovi rómskeho pôvodu Jeanovi "Djangovi" Reinhardtovi a jeho úteku z nacistami okupovaného Paríža v roku 1943 bude taktiež súčasťou súťažnej sekcie. V titulnej úlohe novinky sa predstaví Reda Kateb, okrem neho si v nej zahrali napríklad aj Cécile de France, Alex Brendemühl či Ulrich Brandhoff. Spomínaný Comar je tiež spoluautorom scenára, ktorý napísal s Alexisom Salatkom. Reinhardtove skladby do filmu nanovo nahrala holandská džezová formácia Rosenberg Trio.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies