Ferrer cez Nadala do finále exhibičného turnaja v Abú Zabí

NETKY.SK • 27 December 2013, 14:09 • 2 min
Ferrer cez Nadala do finále exhibičného turnaja v Abú Zabí

ABÚ ZABÍ - David Ferrer (Šp.) - Rafael Nadal (Šp.) 6:4, 6:4

slovakia

left justify in out

Španielsky tenista David Ferrer sa stal prvým finalistom prestížneho exhibičného turnaja Mubadala World Tennis Championship v Abú Zabí v SAE. V úvodnom piatkovom semifinále zvíťazil v derby nad lídrom svetového rebríčka ATP vo dvojhre Rafaelom Nadalom dvakrát 6:4. V sobotu o 14.00 h SEČ bude Ferrer na tvrdom povrchu Latex-Ite v areáli Zayed Sports City bojovať o titul s úspešným z nasledujúceho zápasu Novak Djokovič (Srb.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.).

Tridsaťjedenročný tretí muž renkingu Ferrer zaostáva v bilancii z oficiálnych súbojov s 27-ročným Nadalom 5:21. Dosiahol revanš za prehru 3:6, 2:6, ktorú utrpel v základnej skupine na novembrovom koncosezónnom šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne. Ľavorukému Malorčanovi, ktorý bol v Abú Zabí nasadený priamo do tejto fázy, odplatil aj nezdar z finále tohtoročného parížskeho antukového grandslamového Roland Garros. 

V piatok predpoludním SEČ britský rekonvalescent po septembrovej operácii chrbtice Andy Murray v zápase o 5. miesto zdolal Švajčiara Stanislasa Wawrinku 6:3, 6:4. 

Na akcii s prémiou 250 000 USD pre šampióna (pričom štartovné jednotlivým hviezdam zostáva tajomstvom) v Abú Zabí tradične hrá šesť tenistov. Trofej si postupne vybojovali Murray, dvakrát Nadal a dva razy Djokovič, ktorý vo finále edície 2012 prekonal Španiela Nicolása Almagra 6:7 (4), 6:3, 6:4. 

Výsledky: 

Semifinále: 
David Ferrer (Šp.) - Rafael Nadal (Šp.) 6:4, 6:4 

O 5. miesto: 
Andy Murray (V. Brit.) - Stanislas Wawrinka (Švaj.) 6:3, 6:4 

Ďalší program: 

27. decembra: 
Semifinále: 
Novak Djokovič (Srb.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) / 14.00 h SEČ 

28. decembra: 
o 3. miesto / 12.00 h SEČ 
finále / nie pred 14.00 h SEČ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies