Federer ešte môže vyhrať grandslamový turnaj, myslí si Laver

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 07:56 • 2 min
Federer ešte môže vyhrať grandslamový turnaj, myslí si Laver

MELBOURNE - Legendárny tenista Rod Laver je presvedčený o tom, že Roger Federer ešte môže vyhrať grandslamový turnaj, ale musí mať dobrý žreb.

slovakia

left justify in out

Podľa 77-ročného Austrálčana 34-ročný Federer rozšíri svoju historicky najpočetnejšiu zbierku 17 trofejí z turnajov "veľkej štvorky" iba v prípade, že sa na ceste do finále vyhne hráčom, ktorí mu nesedia. Najväčšia šanca na zisk 18. titulu z GS by sa súčasnej svetovej trojke mala ponúkať na Wimbledone aj s ohliadnutím na to, že tráva kedysi Federerovi ako povrch vyhovovala najviac. Navyše, hra na nej nie je fyzicky až taká náročná ako na antuke či ´harde´.


"Federer dobre vie, že dvom, trom či až štyrom hráčom by sa najradšej vyhol. Ak títo tenisti nebudú v jeho polovici ´pavúka´ po žrebe, má šancu. Samozrejme, Wimbledon je pre jeho prípadný úspech ako turnaj najvhodnejší," myslí si Laver. Austrálčan počas kariéry ovládol 11 grandslamových podujatí a na konte má aj dva kalendárne Grand Slamy, čiže triumfy na všetkých štyroch tenisových vrcholoch v jednom roku.


V tomto roku má švajčiarsky Maestro za sebou solídne vystúpenie na Australian Open, kde však v semifinále až príliš hladko podľahol svetovej jednotke Srbovi Novakovi Djokovičovi. Práve s o 6 rokov mladším belehradským rodákom Federer bojoval vlani aj predvlani vo finále Wmbledonu, ale zakaždým prehral. Federer pred necelým mesiacom sa podrobil operácii kolena a z tohto dôvodu vynechá aj dva najväčšie turnaje jarnej časti sezóny na tvrdom povrchu - v kalifornskom Indian Wells a v Miami na Floride. Laver si myslí, že aj táto súčasná absencia na dvorcoch môže Federerovi paradoxne pomôcť v jeho snahe vyhrať Wimbledon. "Po operácii mu chvíľu bude trvať, kým sa dostane do požadovanej formy. Vychádzam z toho, že do Wimbledonu by sa mu to mohlo podariť," uzavrel Laver.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies