Federer a Woods majú najhodnotnejšie mená

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 15:35 • 2 min
Federer a Woods majú najhodnotnejšie mená

NEW YORK - Tenista Roger Federer a golfista Tiger Woods sú nositeľmi najhodnotnejších mien medzi svetovými športovcami. Podľa magazínu Forbes je cena mien dvoch športových hviezd po 46 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Do najlepšej desiatky sa dostali aj basketbalisti LeBron James (27 mil. USD) a Kobe Bryant (19 mil.), golfista Phil Mickelson (25 mil.), tenistky Maria Šarapovová (23 mil.) a Na Li (15 mil.), hráč kriketu Mahendra Singh Dhoni (21 mil.), atlét Usain Bolt (20 mil.) i futbalisti Cristiano Ronaldo a Lionel Messi, ktorí sú spoločne na 10. mieste s 13 miliónmi dolárov.

 

Forbes pri zostavovaní rebríčka bral do úvahy viacero faktorov. Federer má napríklad na Facebooku 14 miliónov fanúšikov, organizátori za jeho účasť na turnajoch platia milión dolárov, s Nike má zmluvu na 100 miliónov dolárov. "Federer ťaží z dlhodobej konzistentnej výkonnosti. V jeho prípade už je jedno, či ešte vyhrá niektorý veľký turnaj. Hodnota značky vychádza z jeho úspešnosti a schopnosti generovať tržby a zisky," tvrdí šéf Európskej sponzorskej burzy (ESB) Hans-Willy Brockes. 

 

Medzi marketingovo najcennejšími menami vo svete športu je prekvapujúco Mahendra Singh Dhoni, ktorý je však rovnako ako Na Li veľmi populárny na silnom ázijskom trhu. 

 

Marketingovo najhodnotnejšie mená športovcov podľa Forbes: 
1. Roger Federer (Švaj.) tenis a Tiger Woods (USA) golf obaja 46 miliónov dolárov, 3. LeBron James (USA) basketbal 27 mil., 4. Phil Mickelson (USA) golf 25 mil., 5. Maria Šarapovová (Rus.) tenis 23 mil., 6. Mahendra Singh Dhoni (India) kriket 21 mil., 7. Usain Bolt (Jam.) atletika 20 mil., 8. Kobe Bryant (USA) basketbal 19 mil., 9. Na Li (Čína) tenis 15 mil., 10. Cristiano Ronaldo (Portug.) futbal a Lionel Messi (Arg.) futbal po 13 mil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies