Fed Cup: Švédky stavajú na tímovom duchu a pozitívnom nastavení

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 13:43 • 2 min
Fed Cup: Švédky stavajú na tímovom duchu a pozitívnom nastavení

BRATISLAVA - Tenisové reprezentantky Švédska sú bez Johanny Larssonovej a Sofie Arvidssonovej jasnými outsiderkami víkendového bratislavského stretnutia so Slovenkami na antuke v Aegon aréne NTC v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 družstiev žien, nehodlajú sa však vzdať bez boja.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, že sme v úplne inej situácii, než by to bolo za normálnych okolností. Nemáme totiž k dispozícii našu najlepšiu hráčku. Johanne Larssonovej sa v ostatnom období darilo, ale, žiaľ, v Miami sa zranila. Všetky členky kádra teraz sú z nastupujúcej generácie. Budeme stavať na tímovom duchu a pozitívnom nastavení. Máme za sebou fantastické dva dni spoločnej prípravy a už sme si stihli aj prezrieť mesto, boli sme na hrade, chystáme sa do Modrého kostolíka, prevládajú dobre pocity," povedal na stredajšej prezentačnej tlačovej besede v dejisku kapitán hostiek Lars-Anders Wahlgren a dodal: "Renkingové postavenie nemusí byť určujúce pre našu zostavu na dvojhry. Včera sme si zahrali tréningové sety a napospol boli veľmi vyrovnané, rozhodovalo pár loptičiek. Do žrebu zostávajú ešte dva dni. Hráčky si dôkladne odsledujeme, posúdime ich formu a potom sa rozhodneme." 

 

Káder "troch koruniek" tvoria Susanne Celiková (221.), Rebecca Petersonová (235.), Ellen Allgurinová (366.) a možná debutantka Cornelia Listerová (681.), všetky z ročníkov 1994 či 1995. 

 

"Som šťastná, že môžem reprezentovať moju krajinu. Na bratislavskom kurte sa cítime čoraz lepšie. Tam, odkiaľ pochádzam, sa hráva na antuke v hale, takže to pre mňa nie je až natoľko neobvyklá kombinácia," povedala Celiková. 

 

"Užívame si spoločný čas a pobyt v Bratislave. Snažíme sa čo najlepšie pripraviť a dúfame, že počas víkendu Slovenky potrápime. Určite to budeme mať riadne ťažké, veď napríklad Karolína Schmiedlová minulý týždeň získala titul na úrovni WTA. Budeme sa však snažiť zo všetkých síl," vyhlásila Petersonová. 

 

"Teším sa na víkend. Kurt je veľmi dobrý a máme za sebou kvalitné tréningy. Je nám však jasné, že to bude veľmi zložité, všetky Slovenky majú lepší renking," pripomenula Allgurinová. 

 

"V prvom rade ma mrzia okolnosti, za ktorých som dostala moju prvú fedcupovú šancu. Som z nej nadšená, ale je škoda, že sme bez Johanny. Spočiatku sme sa na antuke pod strechou necítili úplne prirodzene, ale zvykáme si," uviedla Listerová, na ktorú čaká aj nováčikovský rituál v podobe príhovoru na štvrtkovej slávnostnej večeri. 

 

V stredu vyvstalo, že tímu SR bude zo zdravotných dôvodov okrem Dominiky Cibulkovej chýbať aj Magdaléna Rybáriková, nahradila ju Kristína Schmiedlová. Káder dotvárajú spomenutá Karolína Schmiedlová, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies