Fed Cup: Slovenky pri žrebe nasadené, môžu naraziť na USA aj Rumunsko

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 14:39 • 2 min
Fed Cup: Slovenky pri žrebe nasadené, môžu naraziť na USA aj Rumunsko

LONDÝN - Slovensko bude pri stredajšom žrebe nového ročníka tenisového Pohára federácie v dejisku Roland Garros najvyššie nasadeným tímom II. svetovej skupiny.

slovakia

left justify in out

Slovenky môžu naraziť na USA, Rumunsko, Holandsko alebo Švédsko. S Holanďankami by určite hrali vonku, v ďalších troch prípadoch by o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb.
     

Okrem slovenského družstva budú medzi nasadenými Argentína, Španielsko a Švajčiarsko. Zverenky kapitána Mateja Liptáka v apríli vypadli zo svetovej skupiny, keď v baráži o účasť medzi elitnou osmičkou prehrali s Kanadou 1:3. V Quebecu nastúpili bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej a Magdalény Rybárikovej.
     

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška by privítal, ak by slovenský tím hral vo februári 2015 doma. "Najprijateľnejšími súperkami by boli Švédky, najťažšími Rumunky a Američanky, ktoré majú vo svojom strede skvelé hráčky. Dúfam, že žreb k nám bude priaznivejší ako naposledy, keď sme museli cestovať na iný kontinent a dostali sme silnú Kanadu. Otázku zotrvania kapitána Mateja Liptáka na fedcupovej lavičke budeme riešiť 20. júna na výkonnom výbore," povedal pre TASR Moška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies