Fed Cup: Matej Lipták naďalej kapitánom Sloveniek

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:18 • 2 min
Fed Cup: Matej Lipták naďalej kapitánom Sloveniek

BRATISLAVA - Matej Lipták bude aj v sezóne 2016 kapitánom Sloveniek v Pohári federácie tenisových reprezentačných družstiev žien. O pokračovaní jeho pôsobenia vo funkcii informovala internetová stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ).

slovakia

left justify in out

"Včera podpísal zmluvu," oznámil generálny sekretár STZ Igor Moška, ktorého výkonný výbor poveril rokovaním s doterajšími kapitánmi o predĺžení platnosti kontraktov: "S Milošom Mečířom by som mal rokovať v nasledujúcich dňoch." Spomenutý Mečíř je kapitánom v Davisovom pohári mužov počas celej éry samostatnosti SR.

Tridsaťosemročný osobný kouč Dominiky Cibulkovej Lipták je šéfom fedcupového realizačného štábu od sezóny 2009. Zo štrnástich zápasov pod jeho vedením má tím bilanciu 7:7. Tento rok vo februári družstvo SR prehralo 1:4 v Apeldoorne s domácimi Holanďankami v 1. kole II. svetovej skupiny, v aprílovom bratislavskom stretnutí o druhú osmičku v hierarchii súťaže si poradilo so Švédkami 4:0.

Lipták predvlani doviedol Slovenky do semifinále MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Družstvo SR bude najbližšie hrať 6. - 7. februára 2016 v Bratislave s Austrálčankami v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu. Slovenky sú víťazkami tejto súťaže z roku 2002.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies