Fed Cup: Kvitová líderkou Češiek, návrat Zakopalovej po 8 rokoch

NETKY.SK • 29 Január 2014, 15:44 • 2 min
Fed Cup: Kvitová líderkou Češiek, návrat Zakopalovej po 8 rokoch

PRAHA - Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková a Klára Zakopalová tvoria oficiálnu predbežnú nomináciu Česka na zápas so Španielskom na antuke vonku v Seville 8. - 9. februára vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie tenisových reprezentačných družstiev žien. Posledná menovaná naposledy hrala vo Fed Cupe pred ôsmimi rokmi.

slovakia

left justify in out

Na strane domácich absentuje vychytená Garbine Muguruzová-Blancová, ktorá sa ešte nerozhodla, či chce hrať za Španielsko alebo Venezuelu. Kapitánka Conchita Martínezová sa bude spoliehať na kvarteto Carla Suárezová-Navarrová, María-Teresa Torrová-Florová, Silvia Solerová-Espinosová a Lara Arruabarrenová-Vecinová.

"Napriek tomu, že hráme na antuke vonku a teplota nebude najvyššia, myslím si, že sme určitým favoritom na postup. Čakal som, že sa bude hrať v hale alebo niekde na 'Kanároch'. Nebude to úplne príjemné, ale možno budeme mať šťastie a počasie sa umúdri," cituje kapitána tímu ČR Petra Pálu web TenisPortal.cz.

Češky síce prehrávajú v bilancii zo vzájomných duelov 1:2, ale uspeli v tom dosiaľ najčerstvejšom v rovnakej fáze ročníka 2009 na tvrdom povrchu v Prahe. V ére samostatnosti získali trofej v rokoch 2011 a 2012. Vlani v semifinále nestačili na neskoršie šampiónky Talianky. Španielsko je 5-násobný dobyvateľ Fed Cupu, na ďalší úspech však čaká už od roku 1998. Vlani sa vrátilo do elitnej osmičky prostredníctvom víťazstiev nad Ukrajinou a Japonskom.

Postupujúci z duelu Španielsko - Česko bude v aprílovom semifinále hrať s lepším zo stretnutia USA - Taliansko. V dolnej polovici "pavúka" sú dvojice Slovensko - Nemecko a Austrália - Rusko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies