FC Liverpool získal Fabinha z AS Monaco

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 09:55 • 2 min
FC Liverpool získal Fabinha z AS Monaco

Liverpool - Anglický futbalový klub FC Liverpool sa dohodol s AS Monaco na príchode stredopoliara Fabinha za približne 50 miliónov eur. Brazílčan sa oficiálne stane hráčom Liverpoolu 1. júla, s novým zamestnávateľom podpísal dlhodobý kontrakt.

slovakia

left justify in out

Fabinho pôsobil v AS Monaco od roku 2013 (2013 - 2015 na hosťovaní z Rio Ave), najskôr hral na poste pravého obrancu, postupom času sa presunul na post defenzívneho záložníka. Za "kniežatá" odohral vyše 200 stretnutí, strelil 31 gólov a pomohol im k vlaňajšiemu zisku francúzskeho titulu a účasti v semifinále Ligy majstrov 2016/2017.

 

Liverpool prehral vo finále LM 2017/2018. Dvadsaťštyriročný stredopoliar by mohol byť náhrada za nemeckého reprezentanta Emreho Cana, ktorému v stredu vyprší zmluva a špekuluje sa o jeho odchode do Juventusu Turín. "Som nadšený z tohto transferu. Vždy som chcel hrať za veľké mužstvo, z osobného hľadiska dúfam, že sa mi v tomto tíme podarí vybojovať trofeje," povedal štvornásobný brazílsky reprezentant na klubovej stránke.

 

"Odchádza do jedného z najväčších klubov sveta päť rokov po tom, ako nenápadne prišiel. Chcem ho vyzdvihnúť ako hráča, ktorý bol napriek nízkemu veku príklad na ihrisku i mimo neho," uviedol viceprezident AS Vadim Vasiljev na twitteri. "Má schopnosti, aby hral na najvyššej úrovni na viacerých pozíciách. Je takticky vyspelý a futbalovo chytrý. Posilnil nás, čo sa nedá povedať o mnohých hráčoch, pretože náš káder je už teraz nesmierne kvalitný," dodal liverpoolsky tréner Jürgen Klopp.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies