FC Liverpool v nedeľu proti Manchestru City o Ligový pohár

NETKY.SK • 26 Február 2016, 16:11 • 2 min
FC Liverpool v nedeľu proti Manchestru City o Ligový pohár

LONDÝN - Slávny londýnsky futbalový chrám Wembley bude v nedeľu dejiskom rozhodujúceho súboja o Anglický ligový pohár (Capital One Cup). Do finále 56. ročníka sa prebojovali tímy FC Liverpool a Manchester City (začiatok o 17.30 h SEČ).

slovakia

left justify in out

Trofej v tejto súťaži doteraz získalo 23 rôznych tímov. Rekordne osemkrát sa to podarilo Liverpoolu, naposledy v roku 2012. Pre "The Reds", ktorí vtedy v zostave so slovenským stopérom Martinom Škrtelom uspeli proti Cardiffu City s Filipom Kissom až v jedenástkovej lotérii, je to nateraz posledná získaná trofej do vitríny. Futbalisti Manchestru City môžu získať Ligový pohár štvrtýkrát v klubovej histórii, doteraz uspeli v rokoch 1970, 1976 a 2014.

 

Domácim tímom bude podľa zápisu tím od rieky Mersey. Hoci sa meranie síl uskutoční na neutrálnej pôde, Liverpool neprehral s Manchestrom City ani v jednom z ostatných 13 vystúpení, v ktorých figuroval ako domáce mužstvo.
Nemecký tréner Liverpoolu Jürgen Klopp vyhlásil, že duel proti "Citizens" je preňho najdôležitejším stretnutím od príchodu do Anglicka v októbri minulého roka. Liverpool vo štvrtok postúpil cez bavorský FC Augsburg do osemfinále Európskej ligy. "Čaká na nás najpodstatnejší duel, odkedy som pri tomto mužstve. Sledovali sme Manchester City v stredajšom zápase Ligy majstrov v Kyjeve ("Citizens" zvíťazili 3:1, pozn.). Hrali naozaj veľmi dobre. Povedal by som, že v tejto sezóne zahrali takto dobre málokedy. Ak však súper sledoval náš duel o deň neskôr proti Augsburgu, musí si uvedomiť, že aj my sme na finále dobre pripravení," cituje slová 48-ročného rodáka zo Stuttgartu portál footballinsider247.com.

 

Podľa kouča Manchestru City Manuela Pellegriniho môže úspech v nedeľňajšom finále naštartovať jeho mužstvo za celkovým triumfom aj v Premier League a Lige majstrov. "Myslím si, že prechádzame veľmi dôležitým týždňom. Zvíťazili sme v osemfinále LM v Kyjeve. Ešte síce nie je rozhodnuté, ale je to priaznivé skóre. Finále proti Liverpoolu vo Wembley je pre nás mimoriadne dôležité. Chceme získať prvú trofej v tejto sezóne. Škoda, že sme vypadli z FA Cup-u, ale stále sme v hre na troch frontoch. Získanie Ligového pohára by vlialo môjmu tímu množstvo sebadôvery do zvyšku sezóny," povedal 62-ročný Čiľan pre britský denník Mirror.

 

Spomenutí súperi sa stretnú aj budúcu stredu 2. marca v rámci 28. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies