Farmári počas záplav držia svoje krokodíly doma a v člnoch

NETKY.SK • 4 November 2011, 23:21 • 2 min
Farmári počas záplav držia svoje krokodíly doma a v člnoch

Farmári počas záplav držia svoje krokodíly doma a v člnoch

slovakia

left justify in out

img

Vietnamskí farmári v delte rieky Mekong držia stovky chovaných krokodílov vo svojich domov a člnoch, aby im zabránili v úteku počas silných záplav. Informovali o tom dnes miestne médiá.
Hladina vody je vysoká a rieka zaliala klietky. Mnoho rodín v provincii Dong Thap je nútených držať plazy v chatrných, tenkých stanoch na člnoch a vo svojich domoch.
Vietnamskí predstavitelia popreli fámy, že mnoho krokodílov ušlo počas veľkých záplav, pri ktorých zahynulo vyše 70 ľudí po celej krajine.
Ako uviedol jeden z chovateľov krokodílov, hladina vody bola taká vysoká, že držal 300 mláďat krokodílov v člne pod provizórnym stanom.
Jeho rodina stráži člny vo dne v noci, aby zabránila zvieratám v úteku a zlodejom v krádeži.
"Každý plaz stojí takmer milión dongov (36 eur), takže keby som o ne prišiel, stálo by ma to veľa peňazí," vysvetlil farmár.
Začiatkom tohto týždňa predstavitelia z Úrady na ochranu lesov v provincii An Giang našli troch krokodílov, vážiacich 12 až 30 kilogramov, na dlážke domu a bez klietky. Majiteľ plazov mal podľa svojich slov obavy, že by mu zvieratá pri záplavách ušli, keby ich držal vonku.
Chovateľstvo krokodílov je vo Vietname populárne - na mäso a kožu sa tam chovajú desaťtisíce týchto plazov.
V roku 2007 ušli stovky krokodílov, pričom niektoré vážili až 250 kilogramov, keď záplavová voda zvalila plot na farme v strednej časti Vietnamu.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies