Fanúšik Tottenhamu za 'žida' pred súd

NETKY.SK • 7 Október 2013, 15:28 • 2 min
Fanúšik Tottenhamu za 'žida' pred súd

LONDÝN - V rukách polície skončil futbalový divák, ktorý údajne neposlúchol výzvu úradov a v nedeľňajšom zápase najvyššej anglickej súťaže Tottenham - West Ham United kričal: "Žid".

slovakia

left justify in out

Londýnska polícia pred stretnutím upozornila priaznivcov oboch táborov, že nebude tolerovať žiadne antisemitské urážky tohto druhu. Fanúšik Tottenhamu vyskúšal pozornosť strážcov poriadku v polčasovej prestávke. Prepustili ho na kauciu do novembra, kedy sa postaví pred súd.

Anglický výraz "Yid" má hanlivý význam, ktorým priaznivci iných klubov provokujú Tottenhamčanov pre početnú židovskú fanúšikovskú základňu Hotspur. Diváci z White Hart Lane na znak vzdoru prijali túto prezývku a hlásia s k nej s hrdosťou. V nedeľňajšom londýnskom derby ignorovali hrozbu policajného zásahu a ostentatívne spievali o sebe ako o "Židovskej armáde".

Tottenham doma nečakane prehral s West Hamom 0:3.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies