Facebook sa stane najväčším cintorínom na svete, tvrdia odborníci

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 15:00 • 2 min
Facebook sa stane najväčším cintorínom na svete, tvrdia odborníci

MENLO PARK – Štatistiky naznačujú, že do konca tohto storočia bude na sociálnej sieti Facebook viac profilov mŕtvych užívateľov ako živých. Podľa Hachema Sadikkiho sa do roku 2098 stane z tejto sociálnej siete najväčší virtuálny cintorín na svete.

slovakia

left justify in out

Kandidát PhD v štatistike, ktorý študuje na University of Massachusetts povedal, že jeho závery sú postavené na predpoklade, že Facebook bude aj naďalej odmietať mazať učty mŕtvych užívateľov. Tým pádom sa bude aj rast tejto sociálnej siete dramaticky spomaľovať.
 

img

 

V súčasnej dobe, keď zomrie nejaký užívateľ, tak Facebooku pretransformuje jeho stránku do akejsi pamätnej verzie. Jediným spôsobom, ako odstrániť účet mŕtveho človeka, je poznať prístupové údaje a manuálne ho zrušiť. Avšak len málo ľudí má prihlasovacie meno a heslo niekoho iného, takže účty mŕtvych zostávajú online.
 

Podľa štatistík spoločnosti Digital Beyond tento rok zomrie až 970.000 užívateľov Facebooku. V roku 2010 to bolo 385.968 a v roku 2012 už 580.000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies