Fabricio Werdum je najlepším zápasníkom všetkých čias v ťažkej váhe

NETKY.SK • 30 November 2015, 16:25 • 2 min
Fabricio Werdum je najlepším zápasníkom všetkých čias v ťažkej váhe

SAO PAULO - Tréner Rafael Cordeiro je uznávaným trénerom starej aj novej školy v bojových športoch. Nedávno sa v jednom rozhovore vyjadril, že vydeľ zápasiť najlepšieho zápasníka všetkých čias v ťažkej váhe. Nevidel ho iba v jednom zápase, ale stretáva ho každý deň, nakoľko sa jedná o jeho zverenca Fabricia Werduma. Werdum je zápasníkom UFC a zápasí v kategórií do 265 libier.

slovakia

left justify in out

Keď Werdum porazil Caina Valasqueza a získal k dočasnému titulovému opasku aj regulárny, bolo to už jeho 6. víťazstvo v rade. Veľa ľudí tvrdilo, že vyhral iba preto lebo absolvoval prípravu priamo v Mexiku, kde sa konal aj zápas a bol oproti  jeho súperovi dostatočne aklimatizovaný. Treba vedieť, že Mexiko je v nadmorskej výške 2300m. Na takúto výšku potrebujú zápasníci dlhšiu prípravu aby si ich telo prispôsobilo k väčšej záťaži. Po UFC 188 došlo zle až šiestim zápasníkom, jeden z nich vracal priamo počas rozhovoru pre média.

 

Tréner Cordeiro tvrdí, že pokojne môžu zopakovať zápas, nemá ani najmenšie pochyby o tom, že Werdum zvíťazí znova. Je si istý v tom, že z desiatich zápasov by desať krát vyhral a bolo by jedno v akej nadmorskej výške by zápasili.

 

"Fabricio porazil Nogueiru, Fedora, Valasqueza. Podľa mňa si zaslúži viac úcty. Ľudia ho berú ako akúsi dvojku, popri tom je najlepší na svete. Ja som veľmi skromný čo sa týka bojových umení, viem, že musím byť skromný, lebo nikdy nemôžeš povedať viac ako povedia tvoje ústa. Keď tvoje ústa povedia niečo, tak to musí byť správne. Ja nechcem uraziť nikoho, ale verím tomu, že Fabricio Werdum je najlepší bojovník v ťažkej váhe na celom svete. Porazil legendy, zaslúži si úctu!"

 

Toto nie sú iba slová trénera, toto sú slová podložené s tvrdými fakami. Werdum tie legendy neporazil iba na body on ich doslova zničil. Takže Fabricio Werdum rešpekt!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies