F1: Wolffovej voľný tréning v Silverstone trval iba 20 minút

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 13:07 • 2 min
F1: Wolffovej voľný tréning v Silverstone trval iba 20 minút

SILVERSTONE - Škótska automobilová pretekárka Susie Wolffová nedokončila piatkový voľný tréning pred Veľkou cenou Británie formuly 1 na okruhu v Silverstone.

slovakia

left justify in out

Prvú ženu na trati počas súťažného víkendu F1 po 22 rokoch zradil jej monopost Williams. Tréning nedokončil ani ďalší pretekár Williamsu Felipe Massa, ktorý po pár minútach havaroval.
     

Tridsaťjedenročná Wolffová prešla iba tri okruhy. Manželka súčasného šéfa tímu Mercedes Tota Wolffa by mala podľa britských médií dostať šancu aj na tréningu pred Veľkou cenou Nemecka o dva týždne.
     

Pred Wolffovou bola poslednou ženou v F1 Talianka Giovanna Amatiová, ktorá to v roku 1992 skúšala na monoposte Brabham, ale v pretekoch F1 nedostala nikdy šancu. Poslednou ženou, ktorá štartovala v pretekoch formuly 1 bola Talianka Lella Lombardiová v roku 1976. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies