F1: Räikkönena vo Ferrari vystrieda Bottas

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 12:24 • 2 min
F1: Räikkönena vo Ferrari vystrieda Bottas

MARANELLO - Taliansky denník Corriere dello Sport prišiel v piatok s informáciou, že fínskeho jazdca formuly 1 Kimiho Räikkönena nahradí v tíme Ferrari pred začiatkom sezóny 2016 jeho krajan Valtteri Bottas z Williamsu.

slovakia

left justify in out

Tradičná talianska značka si vraj neuplatní opciu na Räikkönena, ktorej platnosť vyprší koncom júla, a za Bottasa zaplatí 12 miliónov eur. Jeho miesto by mal následne zaujať pilot Sauberu a zároveň testovací pilot Williamsu Felipe Nasr.

 

Bottas debutoval v pretekoch F1 v roku 2013 a odvtedy nazbieral sedem pódiových umiestnení. Tento rok stál na stupňoch víťazov zatiaľ len v kanadskom Montreale. Räikkönen je majstrom sveta formuly 1 zo sezóny 2007, ale v roku 2009 ho vo Ferrari nahradil Fernando Alonso. Svojský Fín sa vrátil k "červerným" pred začiatkom ročníka 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies