VIDEO F1: Hrozivá havária Maxa Verstappena počas VC Monaka

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 14:25 • 2 min
VIDEO F1: Hrozivá havária Maxa Verstappena počas VC Monaka

MONACO – Pilot stajne Toro Rosso Max Verstappen mal počas VC Monaka veľmi nepríjemnú haváriu, keď v 64.kole narazil do zadnej časti monopostu Lotusu, v ktorom sedel Romain Grosjean. Následne na trať vyšlo safety car.

slovakia

left justify in out

Mladý Holanďan mal skvele rozbehnuté preteky a v tejto fáze sa cez súperov predieral postupne dopredu. V 64.kole však Grosjean nepochopiteľne šliapol na brzdy skôr ako by mal, zostal v strede cesty a nedal Verstappenovi žiadnu šancu na úhybný manéver. Ten vo veľkej rýchlosti vrazil do zadnej časti Grosjeanovho monopostu, zlomil záves ľavého predného kolesa a nekontrolovateľne vrazil do bariér. Našťastie obaja piloti vyviazli bez zranení.

 



Po tomto incident prišlo na trať safety car a v Mercedese sa rozhodli zavolať Hamiltona, ktorý bol v tom čase na prvom mieste, prezuť gumy. Jeho tímový kolega Nico Rosberg a pilot stajne Ferrari Sebastian Vettel však po tejto neuváženej strategickej chybe nemeckej stajne zostali na trati a vyplatilo sa im to. Hamilton už nebol schopný v závere pretekov získať svoju stratenú pozíciu a kvôli tejto obrovskej tímovej chybe dokončil preteky až na treťom mieste. Rosberg si tak zaistil už tretie víťazstvo v uliciach Monte Carla v rade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies