F1: Hamilton dúfa v silnejšie Ferrari v roku 2016

NETKY.SK • 15 Október 2015, 13:52 • 2 min
F1: Hamilton dúfa v silnejšie Ferrari v roku 2016

LONDÝN - Dvojnásobný majster sveta a najväčší ašpirant na zisk tretieho titulu vo formule 1 Lewis Hamilton dúfa, že Ferrari bude pre Mercedes v budúcej sezóne väčším súperom ako v aktuálnej.

slovakia

left justify in out

"Strieborné šípy" po nasadení hybridných motorov v roku 2013 dominujú v efjednotke, v tomto roku sa k nim výkonnostne priblížila jedine talianska stajňa. Scuderia vyhrala tri preteky zásluhou Sebastiana Vettela. Z hľadiska čistej rýchlosti však zdolala Mercedes len raz - na Veľkej cene Singapuru.

"Sebastian bude z iného tímu jednoznačne najsilnejším rivalom, nepríjemný bude určite však aj tímový kolega Nico. Očakávam od Nica, že bude tlačiť na pílu, ale, samozrejme, dúfam, že budeme bojovať s Ferrari. Myslím si, že to bude dobré pre šport. Snáď budeme stále vpredu," cituje Hamiltona server ESPN.

Brit má tretí titul takmer vo vrecku a počas ďalších troch rokov v Mercedese ich chce získať čo najviac. "Definitívne cítim, že som sa usadil v tíme vzhľadom na to, čo sa odo mňa očakáva. Budem sa snažiť v tom pokračovať," povedal 30-ročný Hamilton, ktorý na potvrdenie tretieho titulu majstra sveta potrebuje 25. októbra na VC USA získať o deväť bodov viac ako Vettel a dva viac ako Rosberg.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies