F1: Boullier sa ospravedlnil za ostrú slovnú výmenu

NETKY.SK • 29 Október 2013, 12:02 • 2 min
F1: Boullier sa ospravedlnil za ostrú slovnú výmenu

ENSTONE - Šéf stajne motoristickej formuly 1 Éric Boullier sa ospravedlnil za vulgárnu výmenu názorov jazdca Kimiho Räikkönena a tímového šéfa traťových operácií Alana Permaneho cez vysielačku počas nedeľňajšej Veľkej ceny Indie.

slovakia

left justify in out

Fínsky pilot sa v záverečných fázach pretekov dostal do súboja koleso na koleso s tímovým kolegom Romainom Grosjeanom a takmer ho vytlačil z trate. Francúz mal pritom obuté čerstvejšie pneumatiky a bolo zjavné, že Räikkönena skôr či neskôr predbehne. Charizmatický severan však nemienil len tak prísť o tretiu pozíciu. "Kimi, choď k***a z cesty," ozvalo sa z úst Permaneho počas predmetného súboja, na čo Fín zareagoval: "Nekrič k***a na mňa." 

"Romain bol v tom čase o dve sekundy na jedno kolo rýchlejší než Kimi, takže vôbec nešlo o príkaz z tímu. Požiadaním Kimiho o prepustenie pozície sme len urobili logické rozhodnutie, aby sme si nenechali ukradnúť miesto na pódiu Felipem Massom. Keď sa na to pozriem s odstupom času, táto správa mohla byť zaslaná s menej emotívnym tónom. Bolo tam veľké napätie, možnosť technických problémov a niektoré slová, ktoré sa objavili v konverzácií, neboli jednoducho vhodné. V mene tímu sa chcem za to ospravedlniť. Už sa to nestane," povedal Boullier pre autosport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies