Exriaditeľka dubnickej polikliniky dostala podmienku

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 14:14 • 2 min
Exriaditeľka dubnickej polikliniky dostala podmienku

DUBNICA NAD VÁHOM - Na šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok odsúdil Okresný súd v Trenčíne bývalú riaditeľku dubnickej polikliniky Marcelu Gregorovú.

slovakia

left justify in out

„Marcela G. bola obžalovaná, že ako riaditeľka mestskej polikliniky od júla 2013 až do 13. marca 2015 postupne prevzala z pokladne hotovosť vyše 42-tisíc eur ako preddavky na úhradu nákladov spojených s činnosťou zdravotníckeho zariadenia. Finančnú hotovosť však použila pre svoju osobnú potrebu,“ vysvetlil hovorca súdu Roman Tarabus. Riaditeľka prostredníctvom svojho advokáta podala vyhlásenie, v ktorom sa priznala k sprenevere. Medzi poľahčujúce okolnosti sudkyňa okrem iného uviedla, že obžalovaná ešte pred obvinením uhradila celú sumu. Preto jej uložili najnižší možný trest. Exriaditeľka sa práva na odvolanie hneď po vynesení rozsudku vzdala, prokurátor si ponechal zákonom stanovenú lehotu. „Myslíme si, že súd rozhodol spravodlivo. Veríme, že prokurátor nepodá odvolanie,“ povedal po vynesení rozsudku obhajca Marcely Gregorovej Tomáš Dohál. Zastupujúci riaditeľ polikliniky a viceprimátor Dubnice nad Váhom František Mikolášek je s rozsudkom menej spokojný. „Je mi ľúto, že na súde to dopadlo tak, ako to dopadlo. Myslím si, že toto veľké zadosťučinenie nie je. Poliklinike vznikla oveľa väčšia škoda, nielen peniaze, ktoré zmizli z pokladne. Poliklinika musí teraz robiť všetko pre to, aby sa z problémov dostala. Ale bude to veľmi ťažké, pretože následky jej riaditeľovania sú ďaleko ďaleko hlbšie,“ povedal. 

 

Rozsudok nie je právoplatný. Problémy v mestskej poliklinike trvali dlhší čas. Najskôr poslanci dostali anonymný list, v ktorom pisatelia, podpísaní ako zamestnanci polikliniky, poukazovali na veľa najazdených kilometrov a neúmerne zvýšené náklady na pohonné hmoty na služobné vozidlo. Preveroval to vtedajší hlavný kontrolór, ktorý o zisteniach informoval aj zastupiteľstvo. Od januára minulého roka má mesto novú hlavnú kontrolórku. Ako prvú úlohu dostala skontrolovať hospodárenie v mestskej poliklinike. Prvé výsledky sa poslanci dozvedeli v apríli. „Na služobnom vozidle bolo najazdených 233-tisíc kilometrov. Kontrola taktiež zistila markantné vyberanie peňazí z pokladne, celkový dlh je 42 575 eur,“ informovala hlavná kontrolórka Katarína Mináriková. Zistila aj dlhy polikliniky voči poisťovniam. Na základe informácií sa zastupiteľstvo na primátorov návrh rozhodlo odvolať riaditeľku polikliniky k 7. aprílu 2015. Riaditeľka podala výpoveď k 1. máju 2015, a to zo zdravotných dôvodov. Hlavná kontrolórka podala oznámenie na políciu o podozrení zo spáchania trestného činu. Na základe vyšetrovania bola zo zločinu sprenevery obžalovaná bývalá riaditeľka Marcela Gregorová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies