Exodus migrantov z Líbye do Európy prebieha aj vďaka teplému počasiu

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 16:17 • 2 min
Exodus migrantov z Líbye do Európy prebieha aj vďaka teplému počasiu

BERLÍN - Najnovšia vrcholiaca vlna záchranných akcií na pomoc migrantom v Stredozemnom mori zodpovedá zlepšenému počasiu a blížiacemu sa začiatku rozšírených hliadok líbyjskej pobrežnej stráže, ktoré môžu zabrániť migrantom v docestovaní do cieľa, do Európy.

slovakia

left justify in out

Cez veľkonočný víkend vyzdvihli záchranné lode pri pobreží Líbye približne 8360 ľudí z 55 gumených člnov a drevených lodiek. Záchranári našli tiež 13 tiel. Hoci takéto počty nie sú nezvyčajné, zaznamenali ich práve v čase, keď sa Taliansko chystá v najbližších týždňoch poskytnúť Líbyi hliadkovacie člny, a to v rámci novej migračnej dohody odsúhlasenej Európskou úniou.

Hovorca Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) uviedol, že pašeráci tvrdia zákazníkom toto: "Musíte sa ponáhľať a hneď teraz opustiť krajinu (Líbyu), pretože inak vás o pár mesiacov zachráni líbyjská pobrežná stráž a tá vás pošle späť."




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies