Pavla Ruska prepustili z väzby. Dostane "náramok" a zákaz cestovať za hranice

NETKY.SK • 21 November 2017, 13:56 • 2 min
Pavla Ruska prepustili z väzby. Dostane "náramok" a zákaz cestovať za hranice

BRATISLAVA - Odvolací Krajský súd v Bratislave dnes nariadil prepustiť z väzby bývalého ministra hospodárstva a šéfa televízie Markíza Pavla Ruska. Ten po prepustení znova odmietol obvinenie z toho, že si objednal vraždu.

slovakia

left justify in out

Všetky obvinenia voči mne sú klamstvá, nič také som neurobil. Pri odchode z Ústavu na výkon väzby v Bratislave to vyhlásil obvinený exminister. Odišiel odtiaľ krátko pred 16. hodinou v sprievode svojho obhajcu Mareka Paru.

 

"To, čo tvrdí, sú klamstvá, výmysly a absolútne lži. Nič také som neurobil, nič také sa nestalo. Verím, že toto vyšetrovanie prinesie odpoveď nielen na otázku, že s tým nemám nič spoločné, ale najmä, kto si celú túto kauzu vymyslel," povedal na margo vyjadrení ďalších obvinených v tejto kauze o tom, že sa mal dopustiť spáchania trestného činu. Podľa svojich slov chce ísť teraz domov, zvítať sa s rodinou a zavolať deťom. "My vítame rozhodnutie o prepustení na slobodu," povedal obhajca Pavla R. Marek Para.

 

"Každého klienta vedieme k tomu, aby dodržal akékoľvek podmienky, ktoré určí súd," uviedol. Svojho klienta označil za inteligentného človeka, aby obmedzenia určené súdom dodržiaval. "Ja na to budem vplývať tým spôsobom, že si s ním prejdem rozhodnutie a vysvetlím mu všetky podmienky a všetky možné následky," dodal na margo rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave, ktorý prepustil Ruska z väzby.

 

Krajský súd však zároveň uložil viacero obmedzení. Rusko sa musí podrobiť dohľadu probačného a mediačného úradníka, odovzdať pas, nesmie vycestovať do zahraničia a jeho pohyb bude sledovaný prostredníctvom monitorovacieho zariadenia.

 

Polícia bývalého ministra hospodárstva a podnikateľa zadržala v pondelok 23. októbra v súvislosti s obvinením z objednávky vraždy. Vyšetrovatelia v tomto prípade už vypočuli spoluobvinených v tejto kauze, konkrétne Mikuláša Č., Miloša K. aj Róberta L. Všetci traja spoluobvinení v tomto prípade sú buď vo výkone trestu, alebo väzby, pričom sú spájaní s pôsobením v zločineckých skupinách. Pred vyšetrovateľom v tomto prípade vypovedali tiež napríklad bývalá Ruskova manželka Viera, asistentka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová, Ján Kán, podnikateľ Marián Kočner, šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a ďalšie osoby.


Rusko je podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Prípad rieši Národná kriminálna agentúra, podľa medializovaných informácií boli podnetom informácie od Mikuláša Černáka, ktorý si odpykáva doživotný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies