Evakuačné turecké lietadlo nemohlo pristáť, lety z Rakúska pokračujú

NETKY.SK • 21 Február 2011, 13:23 • 2 min
Evakuačné turecké lietadlo nemohlo pristáť, lety z Rakúska pokračujú

Evakuačné turecké lietadlo nemohlo pristáť, lety z Rakúska pokračujú

slovakia

left justify in out

img

Osobitné lietadlo tureckých aerolínií, ktoré malo evakuovať krajanov z Líbye kvôli tamojším vážnym nepokojom, nedostalo od úradov povolenie pristáť v Benghází, druhom najväčšom meste severoafrickej krajiny. Informovala o tom dnes turecká tlačová agentúra Anatólia.
      Naopak, lietadlá rakúskych aerolínií pokračujú aj dnes v letoch do Tripolisu, potvrdil hovorca Austrian Airlines Martin Hehemann pre agentúru APA s tým, že monitorujú vzdušný priestor nad krajinou v spolupráci s letiskom. V prípade, že by došlo k vyostreniu situácie, evakuácia rakúskych občanov by sa uskutočnila pomocou vojenského lietadla, ktoré sa už nachádza na ostrove Malta. Odtiaľ trvá let do Tripolisu asi 45 minút, takže evakuácia by mohla prebehnúť rýchlo.
      Turecká vláda by chcela s ďalšími lietadlami doviezť asi 3000 ľudí z Líbye, kde už niekoľko dní pokračuje brutálne násilie proti odporcom lídra Muammara Kaddáfího. Z mesta Benghází informovali očití svedkovia o situácii podobnej občianskej vojne.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies