Eurozóna potrebuje reformy, súhlasí Kažimír

NETKY.SK • 31 August 2015, 16:16 • 2 min
Eurozóna potrebuje reformy, súhlasí Kažimír

BRATISLAVA - Eurozóna potrebuje pokračovať v reformách vrátane budovania spoločnej fiškálnej únie.

slovakia

left justify in out

Konštatoval to minister financií Peter Kažimír na sociálnej sieti Twitter v reakcii na vyjadrenia francúzskeho ministra hospodárstva Emmanuela Marcona, ktorý volá po „novom základe Európy“ vrátane väčšej integrácie a fiškálnych transferov medzi bohatšími a chudobnejšími krajinami.

 

„Súhlasím s Emmanuelom Marconom, že eurozóna potrebuje pokračovať v reformách,“ uviedol na sociálnej sieti Kažimír s tým, že fiškálne transfery ako napríklad spoločná schéma poistenia v nezamestnanosti môže pomôcť posilniť celý systém eurozóny a urobiť ekonomiky eurozóny odolnejšími. „Viem, že ľudia vo všeobecnosti transfery medzi krajinami nemajú radi, ale som si istý, že by rýchlo pochopili výhody pre svoje vrecká,“ dodal minister Kažimír.


Marcon v rozhovore pre nemecký Sueddeutsche Zeitung uviedol, že udržovanie „status quo“ v eurozóne vedie k samodeštrukcii. Zároveň načrtol aj potrebu vytvorenia postu spoločného ministra financií pre eurozónu, resp. eurokomisára pre euro s „rozšírenými právomocami“ v oblasti eura, ekonomiky a financií únie ako aj nezamestnanosti a investičných politík. „Keď hovoríme o spoločnom ministrovi financií eurozóny, rád by som podčiarkol, že forma samotná by nemala zvíťaziť nad obsahom,“ reaguje Kažimír.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies