Európskym kapitánom v Ryder Cupe 2016 bude Darren Clarke

NETKY.SK • 18 Február 2015, 15:37 • 2 min
Európskym kapitánom v Ryder Cupe 2016 bude Darren Clarke

VIRGINIA WATER - Darren Clarke bude z pozície kapitána viesť výber európskych golfistov na budúcoročnom Ryder Cup-e v americkom Hazeltine National Golf Club-e.

slovakia

left justify in out

Vybrala ho päťčlenná komisia, v ktorej nechýbali traja jeho predchodcovia - Colin Montgomerie, José María Olazábal a Paul McGinley. Skúsený 46-ročný stále aktívny hráč na European Tour sa presadil v konkurencii Španiela Miguela Ángela Jiméneza a Dána Thomasa Björna aj vďaka podpore od krajana zo Severného Írska a svetovej jednotky Roryho McIlroya či Angličana Iana Poultera. Postavili sa za neho aj ďalší členovia tímu Justin Rose a Graeme McDowell.

 

Clarke dôverne pozná atmosféru prestížnych golfových súbojov medzi Európou a USA. Bol súčasťou štyroch víťazných družstiev v rokoch 1997 - 2006 a dvakrát si už vyskúšal pozíciu vicekapitána (2010 a 2012). 

 

"Ryder Cup je neoddeliteľnou súčasťou môjho života a kariéry, príležitosť viesť Európu v budúcom ročníku znamená pre mňa obrovskú česť. Mal som to šťastie hrať a pracovať s úžasnými kapitánmi a teším sa na šancu pokračovať v ich šľapajach," povedal prvý severoírsky kapitán v histórii súťaže. 

 

Európania pôjdu do Hazeltine v Minnesote na 41. ročník Ryder Cupu ako obhajcovia, vlani na ihrisku v škótskom Gleneagles zvíťazili 16,5:1,5. 

 

Američania by mali svojho kapitána predstaviť 24. februára. Favoritom je Davis Love III., Clarkov dobrý priateľ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies